Logopedie

Wat is logopedie?

Logopedie is een paramedisch beroep met communicatie als centraal thema. Logopedisten kunnen therapeutische hulp bieden aan personen met ontwikkelingsproblemen, schoolse problemen en problemen die te maken hebben met stem, spraak en communicatie.

 

Voor wie is logopedie?

  • Kinderen met leerstoornissen zoals dyslexie, dysorthografie, dyscalculie en concentratiestoornissen:Kinderen die een achterstand hebben op school met lezen, rekenen en/of spelling komen hier in aanmerking. Ook concentratiestoornissen hebben zo hun invloed op de schoolse prestaties.
  • Kinderen met taalontwikkelingsstoornissen:Hier gaat het over een vertraging in de ontwikkeling van de taal. De woordenschat is te beperkt, zinnen zijn kort of de woorden staan niet in de goede volgorde. Kortom, het kind kan zich onvoldoende uitdrukken in woorden voor zijn of haar leeftijd.
  • Mensen met articulatieproblemen.Mooi spreken is niet altijd vanzelfsprekend. Sommige letters moeten met wat extra hulp aangebracht worden of een foutieve articulatie moet verbeterd worden. Het betreft de motorische uitvoering van spraak.

Nog vragen? Een afspraak maken?

 

Annelore helpt je verder. Zij zal samen met jou kijken welke logopediste jou kan verder helpen.

Ga naar het contactformulier

Annelore De Saegher

Logopediste

0478 42 38 29 | annelore@sleutelbosninove.be

Meer over Annelore

Lise Van Goethem

Logopediste

0476 01 69 64 | lise@sleutelbosninove.be

Meer over Lise